ساخت هتل
شرکت هتل سازی بهفر – از ایده تا ساخت هتل
هتل سازی یک صنعت پیچیده، هزینه بر و البته پر سود است. البته پیچیدگی آن را تا زمانی که به عنوان یک سازنده هتل وارد عمل نشوید، درک نمی کنید. اینکه چه مقدار بودجه برای ساخت نیاز دارید، چه نوع طراحی مناسب اقامتگاه شماست، چگونه باید ساختمان را تجهیز کنید و… همه و همه چالش هایی هستند که در طول این مسیر با آنها مواجه خواهید شد. کم کم به این نتیجه می رسید که به پایان رساندن چنین پروژه ای به تنهایی دشوار است. در واقع شما به کمک رسانی یک تیم همه فن حریف نیازمندید. ما در شرکت هتل سازی بهفر می توانیم شما را در صفر تا صد پروسه ساخت (از ایده تا اجرا) یاری کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در ادامه همراهمان باشید.
معرفی شرکت توسعه هتلسازی بهفر
بهفر، یک شرکت سازنده هتل است که فعالیت خود را از سال 1386 آغاز کرده است و اکنون با داشتن بیش از 17 سال سابقه سابقه کاری مستمر در دسته شناخته شده ترین و البته موفق ترین مجموعه های سازنده هتل قرار گرفته است. خدمات ما در این واحد تجاری تمام و کمال است. ما می توانیم در وهله اول شما را در طراحی اقامتگاه تان یاری کنیم. این مرحله نیز خود شامل طراحی دکوراسیون داخلی، طرح نمای بیرونی و تهیه نقشه بر اساس استاندارد های ساخت اقامتگاه است. به عبارتی دیگر ممکن است شما ایده ای برای سبک چیدمان هتل، نمای ظاهری آن و کلیه قسمت هایی که قرار است در آن وجود داشته باشد نداشته باشید. در این حالت بهفر می تواند بهترین ایده ها و طراحی ها را در اختیارتان بگذارد.
زمانی که این طرح تهیه و تایید شود نوبت به انجام پروژه های ساختمانی است. با اینکه این مرحله همیشه پیچیده و زمان بر است اما جای نگرانی وجود ندارد، چرا که بهفر با نظارت دقیقی ریز به ریز مرحله های ساخت هتل را آنالیز و به انجام می رساند. شاید برایتان باور کردنی نباشد. اما شما می توانید حتی در کسب مجوز های قانونی هتل سازی نیز روی ما حساب کنید.
بدیهی است که اقامتگاه شما برای تکمیل شدن به وسایل ریز و درشت زیادی نیاز دارد.
تمامی این اقلام از سمت مجموعه ما تامین می شوند. درواقع فرایند تجهیز کردن هتل ها یکی از اصلی ترین خدمات شرکت ما است. افزون بر آن عملیات تخصصی برندینگ تجهیزات هتل (اضافه کردن نام تجاری و لوگوها و الگوها به کلیه تجهیزات هتل و طراحی داخلی و بیرونی بنا) نیز که یکی از مهم ترین اصول ساخت هتل است توسط بهفر به بهترین شکل ممکن انجام می شود.
شرکت سازنده هتل بهفر در تهران چه تمایزی با سایر رقبای خود دارد ؟
شاید از خود بپرسید که چرا باید پروژه خود را به بهفر واگذار کنید؟ اصلا شرکت ما در مقایسه با دیگر سازندگان چه وجه تمایزی را به خود اختصاص می دهد؟ در پاسخ باید بگوییم تجریه کاری و البته تخصص ما اولین اصلی است که ما را در میان رقبا متمایز می کند. کلیه نیرو های انسانی که در این واحد مشغول به کار هستند دارای تحصیلات مرتبط اند. به عبارت دیگر ما از پرسنل متخصص برای تکمیل پروژه هایمان استفاده می کنیم.
شما می توانید در ریز به ریز جزییات ساخت هتل دخالت داشته باشید. درواقع این اقامتگاه با توجه به سلیقه و با نظارت مستقیم شما ساخته می شود. سطح کیفی هر یک از مراحل نیز با توجه به میزان بودجه ای که کنار می گذارید، متفاوت است. داشتن برنامه ریزی زمانی دقیق برای یک شرکت سازنده هتل بسیار حیاتی است. چرا که اگر این پروسه بیش از اندازه طول بکشد برای صاحبان آن ضرر و زیان مالی به همراه دارد. بهفر، جزو محدود سازندگانی است که همواره تلاش می کند پروژه شما را در موعد مقرر شده به شما تحویل دهد. تمام این مزایا در کنار هم می توانند رضایت هر مخاطبی را جلب کنند.
بهترین ویژگی های شرکت های سازنده هتل
سازنده هتل در حقیقت تیمی متشکل از افراد متخصصی است که هر یک در یک رشته از هتل سازی دارای تجربه هستند. زمانی که آنها در قالب یک گروه در کنار هم قرار می گیرند نتیجه نهایی قابل قبول تر است. قطعا شما اولین پروژه یک شرکت سازنده هتل نیستید. ممکن است آن سازمان چندین مورد مشابه به هتل شما را از قبل ساخته باشد. پس با چالش های ساخت آن نوع اقامتگاه آشنا است و به عبارتی دیگر دارای تجربه است. در این صورت درصد خطا در ساخت هتل کاهش پیدا می کند. هتل هایی که به واسطه این گونه شرکت ها ساخته می شوند عموما کمتر دچار اشکالات قانونی می شوند. چرا که کلیه شرکت های سازنده هتل با ضوابط ساخت اقامتگاه و کلیه استاندارد های آن آشنا هستند.
این مورد می تواند ایمنی بنای شما را نیز تا حدی تضمین کند.
توانایی مدیریت این موسسات در مقایسه با اشخاصی که به صورت مستقل نسبت به ساخت هتل اقدام می کنند بیشتر است. به همین دلیل است که پروژه انتخاب شده در زمان کمتری ساخته می شود. این نوع شرکت ها معمولا می دانند که مصالح اولیه با کیفیت و ارزان را از کجا تهیه کنند. این موضوع درباره تهیه کلیه اقلام مورد نیاز یک هتل صدق می کند. پس انتخاب درست این نوع مجموعه ها در آخر می تواند سبب کاهش هزینه هایتان شود.
بر خلاف انتظارتان انعطاف پذیری اصل مهمی است که در این مجموعه ها وجود دارد. درواقع پلن های مختلف در ساخت اقامتگاه می توانند بر اساس نظر و سلیقه شخصی شما تغییر کرده و یا حذف شوند. البته کارفرما می تواند در این حین با مشاورین آن واحد سازنده ارتباط گرفته و با مشورت آنها بهترین تصمیمات را بگیرد.
مراحل ساخت هتل(فرایند: برنامه ریزی – پیش ساخت – ساخت و ساز – پس از ساخت )
به طور کلی شرکت سازنده هتل این فرایند را در چهار قسمت برنامه ریزی، پیش از ساخت، ساخت و ساز و پس از ساخت به انجام می رساند. گام اول باید به مطالعه و بررسی شرایط کنونی اختصاص داده شود. ابتدا مکان مناسبی را برای هتل سازی انتخاب کنید. این زمین باید علاوه بر داشتن جاذبه های گردشگری، دسترسی مناسبی به امکانات عمومی داشته باشد. سپس نوبت به تحلیل بازار می رسد. شما باید با آنالیز موقعیت جغرافیایی، رقبای هم رده، نرخ اشتغال و میزان تقاضا نوع هتل خود را مشخص کنید. مثلا در مکان هایی با جاذبه های طبیعی ساخت اقامتگاه بوم گردی متداول تر است. یا ایجاد هتل آپارتمان در نزدیکی مراکز درمانی می تواند انتخاب مناسب تری باشد. زمانی که انتظار شما از یک هتل مشخص شود، می توانید طرح توجیحی تان را آماده کنید.
طرح توجیهی به سندی اشاره دارد که در آن کلیه جوانب ساخت یک اقامتگاه به طور دقیق شرح داده شده است. این طرح می تواند شامل اجزایی مثل یک توضیح مختصر از کل پروژه، معرفی پروژه، برنامه ساخت، برنامه مالی و … باشد. در این حین جزئیات دیگری مثل موقعیت مکانی ساخت هتل، نوع هتل، امکاناتی که قرار است در آن وجود داشته باشد، و کلیه هزینه های مرتبط نیز در این سند درج می شوند.
با تهیه این طرح شما به درک درستی از میزان هزینه های پیش رو و سود احتمالی تان پیدا می کنید. حال وقت آن رسیده است که به فکر تأمین بودجه مالی تان باشید. شما می توانید برای این کار قرارداد های مالی را تنظیم کنید یا نسبت به دریافت وام و جذب سرمایه گذار اقدام کنید. فروش اوراق و ساخت شراکتی هتل نیز در این حین اثر گذار است. کار شما در مرحله اول به پایان رسیده است. در ادامه سایر مراحل ساخت هتل را نیز شرح می دهیم.
فرایند پیش ساخت هتل
منظور از پیش ساخت سه عامل طراحی معماری، دریافت مستندات قانونی و تدارکات احتمالی می باشد. در وهله اول باید نسبت به طراحی نمای بیرونی، داخلی، و کلیه سیستم های تاسیساتی که قرار است در اقامتگاه تان وجود داشته باشد اقدام کنید. در طراحی بیرونی عموما شکل ظاهری ساختمان، نما ها، برش ها، و جزئیاتی از این دست مشخص می شوند. این در حالی است که طراحی داخلی شامل تعیین سبک، رنگ، و انتخاب اثاثیه است.
با تکمیل شدن این نقشه ها می توانید نسبت به دریافت مستندات قانونی اقدام کنید. شما به عنوان سازنده هتل موظفید موافقت نامه اصولی را از سازمان میراث فرهنگی، و پروانه ساخت را از شهرداری دریافت کنید. البته کسب مجوز ایمنی و زیست محیطی نیز از دو ارگان محیط زیست و آتش نشانی نیز الزامی است. کم یا زیاد بودن این مستندات به نوع هتل و موقعیت جغرافیایی ساخت آن بستگی دارد.
حال که اجازه های قانونی را کسب کرده اید، تدارکات کلی هتل شما باید آماده شود. انتخاب پیمانکاران و تعیین تامین کنندگان مصالح ساختمانی از جمله اقدامات مهم این مرحله هستند. پس از آن نیز خرید مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز هتل نیز در اولویت قرار می گیرد. این تجهیزات می تواند شامل سیستم های تهویه، تجهیزات اتاق ها، لوازم آشپزخانه، و مبلمان باشد. بهتر است آنها را طوری انتخاب کنید که در طولانی مدت از الگوی مد خارج نشوند.
ساخت و ساز هتل
اولین اقدامی که در این مرحله باید انجام شود آماده سازی زمین است. برای این کار ابتدا زمین را خاک برداری می کنند. پس از آن متراژ انتخاب شده تسطیح شده و از هر گونه مانع پاک می شود. زمانی که پاکسازی به پایان برسد، فوندانسیون در فضا احداث می شود.
حال که پیش نیاز ساخت هتل آماده است سازه اصلی باید کم کم بنا شود. اسکلت ساختمانی مهم ترین بخش در چنین بنایی است. این اسکلت باید به کمک مصالح محکمی مانند فولاد، بتن و یا ترکیب هر دو مورد ساخته شود. تقسیم بندی فضا و کشیدن دیوارهای بیرونی از جمله اقداماتی هستند که در این حین انجام می شوند.
تاسیسات نیز بخش مهمی از هتل ها را تشکیل می دهند. آنها شامل دو گروه مکانیکی و برقی هستند. منظور از تاسیسات مکانیکی اجزایی مربوط به تهویه هوا، تجهیزات حرارتی و برودتی است. در حالی که تاسیسات برقی عناصری مثل روشنایی، توزیع برق و سیستم های ارتباطی را تشکیل می دهد. حالا بخش بزرگی از پروسه هتل سازی را پشت سر گذاشته اید. در این وضعیت نمای بیرونی ساختمان باید با بهره گیری از کامپوزیت، شیشه، آجر و یا سنگ ساخته شود.
انتخاب نوع مصالح این بخش ارتباط مستقیمی با طراحی شما دارد. در اینجا اقامتگاه شما هنوز هم ناقص است. اجزای داخلی آن کامل نیستند. دیواره های داخلی، درب و پنجره، سقف کاذب، کفپوش و غیره از جمله مواردی هستند که باید به آن اضافه شوند. آسانسورها، دوربین های مدار بسته، سیستم های مدیریتی و تجهیزات آشپزخانه آخرین چیز هایی هستند که در این مرحله به هتل اضافه می شوند.
اقدامات پس از ساخت هتل
اقدامات پس از ساخت هتل شامل آخرین کارهایی است که باید پیش از بهره برداری هتل تان آنها را انجام دهید. ابتدا کلیه تجهیزات و سیستم هایی را که اقامتگاه تان نصب شده است را تست کنید. اطمینان حاصل کنید که تمامی آنها به درستی کار می کنند. نظافت کلی ساختمان نیز پروسه ای است که با نظارت شما یا سازنده هتل انجام می شود.
حالا ساختمان شما تمام و کمال است. اما اثاثیه در آن وجود ندارند. مبل، تخت، تلوزیون، اشیای تزئینی و … باید با توجه به طراحی دکوراسیون داخلی بنا در آن چیده شوند. بدیهی است که هتل شما برای سر پا ماندن به تعدادی نیروی کاری (پرنسل) نیاز دارد. زمانی که آنها استخدام شدند و آموزش های لازم را دریافت کردند، می توانید هتل تان را افتتاح کنید.
نمونه قرارداد ساخت هتل
قرار داد ساخت اقامتگاه به سندی اشاره دارد که شرایط کلی انجام یک پروژه در آن درج شده است. در این حین وظایف اصلی دو طرف نیز در این سند شرح داده می شود. تعیین بار مالی نیز از جمله مهم ترین اصل هایی است که باید در یک قرارداد وجود داشته باشد. توجه داشته باشید که تنظیم چنین قراری باید به واسطه مشاورین مشاورین حقوقی و وکلایی که در حوزه ساخت و ساز ساختمان سر رشته دارند انجام شود. یک نمونه استاندارد قرارداد ساخت هتل دارای چندین عنصر مختلف است که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
- اطلاعات هویتی اشخاص دو طرف قرارداد
- موضوع قرارداد
- مدت زمان اعتبار
- مبالغ پرداختی و دریافتی
- تعهدات طرفین
- شرایط فسخ قرارداد
نا گفته نماند که در همکاری با مجموعه بزرگ بهفر، این شما هستید که قرارداد ساخت اقامتگاه تان تنظیم و به ما ارائه می کنید. پس دستتان برای اعمال بهترین تعهدات با توجه به شرایط کلی و بودجه مالی تان باز است. این مزیت می تواند خیال کارفرمایان را تا حدودی آسوده تر کند.
قوانین ساخت هتل در ایران
سازنده هتل پیش از هر اقدامی باید با قوانین ساخت هتل در ایران آشنا باشد. جالب است بدانید که این ضوابط ممکن است بر اساس درجه بندی اقامتگاه شما تغییر کند. به عنوان مثال هتل های 5 ستاره برای ساخته شدن به 2500 متر زیر بنا نیاز دارند. این درحالی است که این رقم در هتل های رده پایین تر به 1000 متر کاهش پیدا می کند. این قاعده می تواند درباره جزییات دیگری مثل تعداد اتاق ها، آسانسور ها، تهویه ها، سیستم های اطفای حریق و مساحت کلی بخش های مختلف هتل نیز صدق کند.
شرکت سازنده هتل پیش از هر کاری باید نسبت به دریافت مستندات قانونی اقدام کند. موافقت نامه اصولی و پروانه ساخت جزو مهم ترین مدارک این حوزه هستند. نا گفته نماند که تمام سازه های ساختمانی باید بر اساس قواعد وضع شده از سمت سازمان مقررات ملی ساختمان بنا شوند. در اینجا لیستی از قوانین محیط زیستی، بهداشتی، ایمنی و … درج شده است. در این میان شهرداری نیز در تعیین قوانین ساخت هتل سهم مشخصی دارد.
مهم ترین چیزی که متعلق به این ارگان است زمین است. نوع کاربری این فضا برای شهرداری اهمیت دارد. زمینی که خریداری شده است باید کاربری گردشگری داشته باشد و جزو محدوده کشاورزی، تاریخی و غیره نباشد.
تامین امنیت یک هتل بسیار مهم است. به همین دلیل است که وجود دوربین های مدار بسته در تمام هتل ها جزو الزامات است. البته این ایمنی در اینجا محدود نمی شود. این اقامتگاه ها باید طوری طراحی شوند که سیستم اعلام و اطفای حریق در آنها جای بگیرد. به طبع برای تکمیل این تجهیزات اضافه کردن امکاناتی مثل درب های خروج اضطراری نیز الزامی است. در نهایت نیز می توانیم به وجود تجهیزات بهداشتی اشاره کنیم که در آب گرم، آب سرد، فاضلاب و … خلاصه می شود.
لزوم مشاوره در صنعت هتل سازی ایران
بر خلاف انتظارتان ساخت یک هتل بسیار فرا تر از احداث یک ساختمان و تجهیز آن است. در این صنعت شما شاهد رقبای ریز و درشت بسیاری هستید که در صورت پیشی نگرفتن از آنها باید شاهد ورشکستگی کسب و کارتان باشید. فراموش نکنید که پیچیدگی ساخت این پروژه بسیار بالا است. طراحی معماری، بازاریابی، تامین نیروی انسانی، مدیریت ساخت و غیره تنها بخش کوچکی از کارهایی هستند که باید انجام شود. حال اگر تجربه کافی نداشته باشید و مشاورین خبره ای در کنارتان نباشند تکمیل این پروژه نه تنها بیش از اندازه طول می کشد بلکه هزینه های ساخت آن نیز افزایش پیدا می کند.
وقتی شما مشاوره های اصولی را از افراد تایید شده دریافت کنید، خروجی کار شما با استاندارد های جهانی ساخت تطابق دارد. این بدین معنا است که سطح هتل شما ارتقا می یابد و شما می توانید با سایر رقبای خود به درستی رقابت کنید. البته این تعیین استاندارد ها به معنی افزایش هزینه ها نیست. بلعکس این شرکت ها در تلاش اند تا با شناسایی روش های نوین ساخت و بهره گیری از تکنولوژی های بروز هزینه های کلی شما را کمتر کنند.
تا به حال به این درک رسیده اید که هتل سازی پروسه پیچیده و پر ریسکی است که به زمان، سرمایه و البته دانش زیادی نیاز دارد. حال اگر کسب و کار شما به هر دلیلی با شکست مواجه شود شما دچار ضرر بزرگی می شوید. در این وضعیت دریافت مشاوره اصولی می تواند ریسک این ورشکستگی را به حداقل برساند. پس از ارتباط گیری با شرکت های سازنده هتل و دریافت راهنمايي از آنها غفلت نکنید. ما در تیم بهفر همواره در تلاشیم تا بهترین خروجی ها را به شما ارائه دهیم.
چگونه بهترین سازنده هتل و آپارتمان در ایران را پیدا کنیم؟
پیش تر ویژگی هایی که یک شرکت سازنده هتل باید داشته باشد را درج کردیم. اما حقیقت ماجرا این است که واژه بهترین با توجه به شرایط کلی هر پروژه متفاوت است. درواقع این انتظارات و بودجه شما هستند که تعیین می کنند کدام شرکت سازنده هتل می تواند خواست شما را برآورده کند. برای یافتن مورد مناسب تان می توانید از جستجوی آنلاین کمک بگیرید. تعداد ستاره هایی که یک مکان در گوگل کسب کرده است و نظراتی که پای آن درج شده اند می تواند کمک مفیدی به شما بکند. در این موقعیت بررسی شبکه های اجتماعی نیز نمی تواند خالی از لطف باشد. در برخی موارد صاحبان کسب و کار دارای گروه هایی هستند که در آنها مجموعه های وابسته شان را به هم پیشنهاد می کنند. شما می توانید از نظر همکاران هم رده تان نیز استفاده کنید.
این کسب مشاوره می تواند چند پله بالا تر برود. قطعا گروهی از افراد مثل معماران، کارشناسان املاک، و مهندسان عمران بهتر می توانند شما را در یافتن بهترین سازنده هتل یاری کنند. البته راه حل های دیگری هم وجود دارد. شما می توانید به صورت حضوری از برخی هتل هایی را که در شهرتان ساخته شده است بازدید کنید، این سازه ها هر کدام نمونه کار هایی هستند که به یک واحد سازنده تعلق دارند. در نهایت شرکتی را انتخاب کنید که پروژه های آماده اش با خواسته های شما هماهنگ است.
توصیه می کنیم با درج آگهی در فضای مجازی نسبت به دعوت سازنده هتل اقدام کنید. قطعا با جمعی از سازندگان رو به رو خواهید شد که هر یک خود را بهترین می دانند. با بررسی رزومه، نمونه کارها و مجوز های کسب شده از سمت هر یک از آنها می توانید به نتیجه مطلوبی برسید.
بهترین سازنده هتل در ایران
لیست بهترین سازنده هتل در ایران ممکن است طی فواصل زمانی مختلف بروزرسانی شود. اولین سازنده ای که می توانیم به آن اشاره داشته باشیم فرتاک نام دارد. فرتاک فعالیت خود را از سال 1389 آغاز کرده است. پروژه هایی که از سمت این واحد ساخته می شوند معمولا سبک معماری شان کلاسیک یا نئوکلاسیک است.
مهندسین مشاور ستاوندپار نیز در این لیست حضور دارد. تاریخ آغاز به کار این مجموعه 1378 عنوان شده است. این واحد دارای نیروی انسانی مجربی است و تجهیزات بروزی را در اختیار دارد. به همین علت هتل هایی که از سمت آن ساخته می شوند دارای استانداردهای خاصی هستند. این ویژگی ها درباره مجموعه زانا نیز صدق می کند. البته این شرکت علاوه بر ساخت هتل های چند ستاره در ایجاد بنا های صنعتی نیز اشتغال دارد. درواقع طراحی شهری، معماری و دکوراسیون داخلی از جمله شاخه های فعالیت شرکت زانا هستند.
اگر به دنبال سازنده ای هستید که بتواند انواع مختلفی از سازه های ساختمانی را با کیفیت بالا بسازد ما مجموعه هتل سازی رسبا را به شما پیشنهاد می کنیم. بهره گیری از مصالح ساخت درجه یک در این واحد از اهمیت بالایی برخوردار است. به همین خاطر سازه نهایی دارای مشخصات ساختاری استاندارد و ایمنی بالایی خواهد بود. سایر سازندگان مطرحی که می توانیم به آنها اشاره داشته باشیم به شرح زیر است.
- شرکت طراحی دکوراسیون آرکا
- گروه بنیستا
- مجموعه فارست مبل
- مجری تجهیز و ساخت هتل دکوران
- آرین پاراکس
- شرکت بهسازی بهفر
- هیرندا
ساخت هتلهای لوکس با استانداردهای جهانی
ساخت یک هتل لوکس که تمامی استاندارد های جهانی را داشته باشد بسیار فرا تر از ساخت یک اقامتگاه با امکانات کامل است. در این وضعیت کلیه مراحل ساخت هتل از طراحی گرفته تا نحوه اجرا و تجهیزات داخلی باید در بهترین حالت خود باشند. طراحی درست، اصولی و البته منحصر به فرد در این نوع پروژه ها حرف اول را می زند. این طرح باید برای مخاطب جذاب باشد و یک هویت کلی از آن اقامتگاه را برای افراد افشا کند.
در این نوع هتل ها کلیه مواد و وسایلی که قرار است در ساخت اقامتگاه به کار برده شود باید از لحاظ درجه کیفی بهترین باشند. پارچه های مرمر، چوب طبیعی، سنگ مرمر و … از جمله مصالح منحصر به فردی است که در این هتل ها وجود دارد. نمی توانید ادعای داشتن یک اقامتگاه لاکچری را داشته باشید مگر اینکه تجهیزات پیشرفته و امکانات رفاهی خاصی در واحد تان وجود داشته باشد. داشتن رستوران های با کیفیت، اسپا، سیستم هوشمند خانه و غیره از جمله مواردی است که می توان به آنها اشاره داشت. این نوع هتل ها معمولا دارای سیستم امنیتی بسیار پیچیده ای هم هستند.
سازنده هتل های لوکس و مدرن در تهران
تهران، هتل های لوکس بسیاری را در خود جای داده است. یکی از شناخته شده ترین آنها گروه هتل های اسپیناس است. شعبه تهران آن در منطقه کشاورز تهران واقع شده است. اسپیناس بیش از 75000 مساحت دارد و ساکنین آن معمولا شخصیت های برجسته سیاسی، ورزشی و هنری هستند. البته این مجموعه رقبای دیگری هم دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
- هتل هویزه تهران: این هتل در خیابان طالقانی و در مجاورت استاد نجات اللهی ساخته شده است. به دلیل این موقعیت مکانی مسافر می تواند به سهولت به اماکن گردشگری تهران (برج میلاد، کاخ سعد آباد، میدان فردوسی) و … دسترسی داشته باشد.
- مجموعه هتل های پارسیان آزادی: این اقامتگاه در محله اوین و در نزدیکی دو بزرگراه چمران و یادگار امام ساخته شده است. به همین خاطر دسترسی آسان به تمام نقاط شهر تهران را برایتان فراهم می کند. این واحد دارای 50 سوییت و 450 اتاق است. گالری طلا، کافی شاپ، رستوران، پارکینگ و … از جمله بخش هایی است که در آن وجود دارد.
- هتل رمیس تهران: رمیس یک هتل 4 ستاره است که بیش از 200 اتاق را در خود جای داده است. به علت نزدیکی این واحد به فرودگاه امام خمینی آن را به عنوان یک اقامتگاه بین المللی می شناسند. در آنجا ترانسفر رایگان قرار داده شده است که افراد به راحتی می توانند بین دو مقصد هتل رمیس و فرودگاه امام جا به جا شوند.
- هتل لاله تهران: هتل لاله تهران بیش از 50 سال سابقه کاری درخشان دارد. شعبه های متعددی از این گروه هتل در سراسر ایران دایر شده است. چشم انداز این اقامتگاه رو به قله دماوند است. این واحد بیش از 13 طبقه دارد. فراموش نکنید که مجموعه هتل سازی بهفر می تواند اقامتگاه هایی را برایتان ایجاد کند که از لحاظ طراحی، امکانات و معیارهای کیفیتی با موارد ذکر شده برابری داشته باشد.
اصول اولیه راه اندازی هتل
یک هتل در وهله اول باید نمای بیرونی جذابی داشته باشد. چرا که این نما اولین چیزی است که نظر مخاطب را به خود جلب می کند. ظاهر بیرونی ساختمان باید یک معماری خاص را دنبال کند. یعنی کلاسیک، مدرن، یا چیزی میان این دو سبک باشد. البته که تطابق داشتن با سبک معماری آن منطقه نیز مهم است. در هتل سازی توجه ویژه ای به عناصر اطرافتان داشته باشید. اقامتگاه هایی که در نزدیکی فرودگاه ها و بیمارستان ها ساخته می شوند ظرفیت پذیرش بالایی دارند. آن دست از هتل هایی هم که در کنار جاذبه های طبیعی و دریایی قرار دارند عموما طوری بنا می شوند که نمای بیرونی شان جنگل، دریا یا عناصری از این دست باشد.
بهره گیری از متریال ساختاری با کیفیت از جمله اصول همیشگی ساخت و راه اندازی هتل ها است. در کنار این مواد طراحی کارآمد اسکلت داخلی و خارجی هتل نیز بسیار مهم است. می دانید که صنعت هتل سازی روز به روز در حال پیشرفت و تغییر است. در این حین ممکن است استاندارد های طراحی داخلی دگرگون شود یا شما به عنوان سازنده هتل بخواهید بخش هایی را به اقامتگاه تان اضافه یا از آن حذف کنید. طراحی شما باید طوری لحاظ شود که پس از گذشت چند سال نیاز آن چنانی به تغییر یا تخریب نداشته باشد.
در نهایت نیز می توانیم به انتخاب یک فرد یا تیم شایسته برای مدیریت هتل اشاره کنیم. این شخص مدیر است که به طراحی ها دسترسی دارد، نیروی انسانی را انتخاب می کند، و به کلیه تصمیم گیری ها تسلط دارد. بدیهی است که این فرد یا افراد باید تحصیلات مرتبط داشته باشند، با صنعت هتلداری آشنا باشند و بتوانند دغدغه های مالی را به درستی مدیریت کنند.
متراژ زمین برای ساخت هتل
متراژ مورد نیاز زمین برای ساخت هتل رابطه مستقیمی با نوع اقامتگاهی که قرار است احداث شود دارد. اگر قصد دارید یک هتل یک ستاره بسازید زیر بنایی با مساحت 400 متر مربع برایتان کافی است. این مقدار در هتل های دو ستاره به 600 متر و سه ستاره به 1000 متر افزایش می یابد. لازم به ذکر است که این متراژ می تواند در اقامتگاه های مختلف متغیر باشد. به عبارت دیگر اگر زمین شما از مقدار های ذکر شده کوچک تر است باز هم می توانید برای هتل سازی اقدام کنید. هتل های 4 و 5 ستاره به سبب استاندارد های بالایی که دارند باید امکانات رفاهی گوناگونی را در خود جای دهند. به همین خاطر زمینی که برای ساخت آنها خریداری می شود باید بین 2000 تا 2500 متر باشد.
چالش های رایج در ساخت هتل
اگر قصد دارید در حوزه هتل سازی ادامه فعالیت داشته باشید باید چالش های رایج در ساخت هتل را هم بدانید. بی شک محدودیت های مالی، اولین گزینه ای است که می توانیم به آن اشاره کنیم. طراحی نقشه، اعمال مراحل عمرانی و تجهیز هتل نیازمند وجود بودجه است و تامین این پرداختی ها یکی از بزرگ ترین مشکلات در هتل سازی است.
پس از تامین این بار مالی باید مراحل قانونی را پشت سر بگذارید. شما موظفید از سازمان هایی مثل آتش نشانی، میراث فرهنگی، بهداشت، شهرداری و … مجوز و یا تاییدیه هایی را دریافت کنید. بنا بر میزان ستاره های هتل تان اقامتگاه تعیین شده باید استاندارد های خاصی داشته باشد. مثلا هتل 5 ستاره باید از لحاظ طراحی، امکانات و … بهترین باشد. بی شک تطابق یافتن با این ضوابط یکی از بزرگ ترین چالش های شرکت سازنده هتل است. البته باید به این نکته هم اشاره کنیم که پروسه هتل سازی در گرو برخی قوانین است که امکان دارد در طی فواصل زمانی مختلف دچار تغییر شوند. اگر به طور مداوم پیگیری نداشته باشید، این تغییر قانون می تواند برایتان دردسر ساز شود.
در گام سوم مسئله ای که با آن مواجه هستید طراحی و معماری هتل است. واضح است که این طرح باید با بافت شهری که در آن قرار دارید و محیط پیرامون تان سازگار باشد. بدیهی است که ساخت یک هتل با طراحی سنتی در میان جمعی از ساختمان های بلند و مدرن کار عاقلانه ای نیست. منظور از تطبیق هم دقیقا همین است. ضمنا این طراحی باید طوری انجام شود که بتوانید از فضاهای داخلی و خارجی یک هتل کاربری های مختلفی داشته باشید. درواقع باید بخش هایی جهت احداث سالن کنفرانس، اتاق، رستوران، لابی و غیره در نظر گرفته شود. محکم سازی فضا و رعایت اصول ایمنی نیز از جمله اقدامات همیشگی در ساخت هتل است. این نقشه باید طوری اجرا شود که افراد دارای محدودیت های جسمانی نیز به راحتی از امکانات هتل استفاده کنند.
سایر چالش های ساخت هتل
استفاده از مصالح با کیفیت از جمله اصول مهم در هتل سازی است. در این حالت استحکام بنا تضمین می شود و سازه ساختمانی شما عمر مفید بالاتری کسب می کند. حال اینکه چگونه و با چه قیمتی این متریال را تهیه کنید بر عهده شما یا شرکت سازنده هتل است. در این میان با پیمانکاران مختلفی سر و کار خواهید داشت که ایجاد هماهنگی بین آنها از جمله دغدغه هایی است که باید آن را منحل کنید. اینکه در اجرای هتل شما تاخیر بیفتند یک امر طبیعی است. شرایط آب و هوایی خاص و مشکلات مالی از جمله دلایل این تاخیر ها هستند. برای جلوگیری از این پیشامد بهتر است اخبار هواشناسی را به طور مرتب چک کرده و در صرف بودجه مالی تان حساسیت به خرج دهید.
بی شک شما در این روند به نیروی کار ماهر نیازمندید. نیرویی که با صنعت هتلداری آشنا باشد و بتواند انتظارات شما را به طور دقیق اجرا کند. یافتن این افراد در برخی مواقع دشوار است. نا گفته نماند که طراحی هتل شما باید مطابق با نیاز و سلیقه مشتریان انجام شود. البته تنها توجه به این مورد کافی نیست. شما باید رقبایتان را هم در نظر بگیرید و سعی کنید سطح کیفی و خدماتی هتل تان را به آنها نزدیک کنید. انتخاب پیمانکاران معتبر، مشاوره با متخصصان و داشتن یک برنامه ریزی دقیق از جمله راهکار های مواجهه با این چالش ها است.
هزینه ساخت هتل
بدیهی است که سازنده هتل باید برای ایجاد و بهره وری از چنین کسب و کاری بودجه بزرگی را کنار بگذارد. اولین هزینه ای که برای این امر صرف می شود خرید زمین است. حال اینکه زمین شما چند متر است، در کدام نقطه از شهر واقع شده است و چه امکاناتی در اطراف آن وجود دارد تعیین کننده ارزش زمین شماست. نا گفته نماند که کسب مجوز هتل نیز خود یک پروسه پیچیده و جداگانه است که نمی توان از پرداخت آن صرف نظر کرد.
ابعاد کلی هتل دومین عامل تعیین کننده هزینه آن است. بدیهی است که یک هتل 3 طبقه در مقایسه با اقامتگاهی 3 طبقه برای ساخته شدن به بودجه بیشتری نیاز دارد. چرا که مصالح، تاسیسات، اثاثیه و نیروی انسانی بیشتری برای ایجاد آن صرف شده است.
البته در بسیاری از مواقع کم یا زیاد بودن هزینه ها بستگی به انتخاب شما دارد. اگر برای خرید تلوزیون به بازار های مصرف مراجعه کنید ممکن است با تی وی هایی رو به رو شوید که یکی 10 میلیون تومان، و دیگری 50 میلیون تومان بها داشته باشد. این شمایید که باید تصمیم بگیرید که میخواهید برای این وسیله چقدر بودجه صرف کنید. این انتخاب گری در سایر مسائل ساخت هتل نیز صدق می کند. مصالح ساختمانی، شرکت سازنده هتل، نوع طراحی و دیزاین و … همه دارای نرخ های متفاوتی هستند. بستگی دارد که شما برای ساخت چه نوع هتلی اقدام کرده باشید. با توجه به این تفاسیر هزینه ساخت هتل می تواند از 100 تا 300 میلیارد تومان متغیر باشد. در ادامه سایر معیارهای تعیین کننده هزینه هتل را ذکر می کنیم.
- سبک طراحی و دیزاین هتل
- تعداد ستاره های هتل
- امکانات رفاهی هتل