هدف از طراحی هتل
هدف از طراحی هتل در قدیم که مردم به دلیل کمبود امکانات کمتر مسافرت می کردند، در مقصد اغلب به منزل خویشان و آشنایان خود فرو می آمدند که این کار در سنت مهمان نوازی ایرانیان همراه با اقتصاد معیشتی آن زمان روش پسندیده و پذیرفته ای بوده است.
هدف از طراحی هتل
اتاق اجاره ای کوتاه مدت در یک واحد مسکونی، چیزی میان مهمان پذیر یا اماکن کم هزینه در ایران و دیگر کشورهاست.این سنت پسندیده در بیشتر روستاها و شهرهای شمالی ایران رایج است و به تقویت بنیه اقتصادی مالک خانه و استفاده بهینه از فضای خالی کمک می کند.در بسیاری از شهرهای توریستی اروپا نیز اجاره دادن اتاق اضافی به توریستها مرسوم است.

هدف از طراحی هتل
هدف از طراحی هتل ساخت هتل
هتل یک واژه فرانسوی و منظور آن مکانی است که تسهیلات لازم برای اقامت کوتاه مدت مسافر را در مقصد یا مسیر حرکت تامین می کند.معادل های فارسی آن عبارت اند از: کاروانسرا، مهمانخانه، مهمان پذیر،زائرسرا و مسافر خانه،که صرفنظر از درجه و کیفیت خدماتی آنها در دنیا پیشینه چندین هزار ساله دارند
هدف از طراحی هتل سازی
این تاسیسات برای کسب و کار و ایجاد درآمد ساخته می شوند، و گرنه اقامت موقت از طریق خیریه، و انواع کم هزینه تری وجود داشته و دارند. میان شیوه مسافرت،سنت و نحوه اقامت موقت رابطه تنگاتنگی وجود دارد.
هدف از طراحی هتل
در قدیم که مردم به دلیل کمبود امکانات کمتر مسافرت می کردند، در مقصد اغلب به منزل خویشان و آشنایان خود فرو می آمدند که این کار در سنت مهمان نوازی ایرانیان همراه با اقتصاد معیشتی آن زمان روش پسندیده و پذیرفته ای بوده هدف از طراحی هتل است.
پروژه هدف از طراحی هتل
اتاق اجاره ای کوتاه مدت در یک واحد مسکونی، چیزی میان مهمان پذیر یا اماکن کم هزینه در ایران و دیگر کشورهاست.این سنت پسندیده در بیشتر روستاها و شهرهای شمالی ایران رایج است و به تقویت بنیه اقتصادی مالک خانه و استفاده بهینه از فضای خالی کمک می کند.در بسیاری از شهرهای توریستی اروپا نیز اجاره دادن اتاق اضافی به توریستها مرسوم است.
معماری هتل
هتل به مفهوم یک مجتمع خدماتی با هدف کسب درآمد و سود پدیده تکوین یافته ای است که پیشینه آن به انقلاب صنعتی اروپا بر می گردد،از انقلاب صنعتی تا به امروز دست کم چهار رویداد به رونق صنعت توریسم و هتل سازی و هتل داری کمک کرده است. نخستین عامل، تغییر الگوی تولید و مصرف انرژی از سوختهای گیاهی و حیوانی به زغال سنگ و سپس به انرژی هیدروکربنی از آغاز قرن بیستم( که امکان تحرک انسان را در مقیاس انبوه و سریع فراهم آورد.)ف دوم، تولید انبوه صنعتی و گسترش تجارت، آن هم به مقیاس وسیع.
تجهیزات هتل
امروزه مسافران در مسیر حرکت می توانند در اقامتگاه های بین راهی توقف کنند که متل نامیده شده اند.در گذشته کاروانسراها این نقش را ایفا می کردند.متل از نظر لغوی ترکیبی از هتل و ماشین است.ساده ترین تسهیلات بین راهی قهوه خانه یا رستوران است که گاه تخت برای خوابیدن در اختیار مسافر قرار هدف از طراحی هتل می دهند.
متل حتی از نظر شکلی هم شباهت بسیار زیادی به کاروانسراهای قدیمی دارد.در کاروانسرا، اتاقهایی که در اختیار مسافر قرار می گرفت دور تا دور محوطه یا حیاطی ساخته می شد که چهاپایان مسافر کش یا بارکش نگهداری یا تیمار هدف از طراحی هتل می شدند.
استانداردهتل
بهترین متل های امروز دور تا دور یا کنار پارکینگ خودروها ساخته می شوند و دسترسی به اتاق را مستقیما” از پارکینگ میسر می کنند. حتی تشریفات ثبت نام و تسویه حساب مسافر به صورت الکترونیکی انجام می شود و مراجعه مسافر به میز پذیزش ضرورت خود را از دست می دهد. متل بر خلاف هتل از تسهیلات کمتر اما سرعت بیشتری برخوردار است. مسافر میان راهی در جایی توقف می کند که سریع غذا بخورد، استراحت کند و دوباره به راه بیافتد تا در زمان پیش بینی شده به مقصد هدف از طراحی هتل برسد.
دکوراسیون هتل
هتل یک واحد اقتصادی است و باید سودآور باشد،مگر اینکه اقتصاد آن به نظام گسترده تری وابسته باشد، مانند هتلی که یک نهاد یا صنعت خاص برای کارکنان و مهمانان خود می سازد و سود دهی مستقیم آن هدف سازنده نیست. اما اگر هتل را یک واحد درآمدزا بدانیم، اقتصاد آن به کل اقتصاد شبکه توریسم گره خورده است و میزان درآمدزایی آن وابسته به رفتار شبکه است و از هر اختلالی که به شبکه وارد شودتاثیر هدف از طراحی هتل می پذیرد.
بازسازی هتل
ذکر دو نمونه از اختلالاتی که به دلیل عوامل فراملی و درونی به شبکه توریسم ایران وارد شده است برای درک این نکته لازم به نظر می رسد.عامل تاثیرگذار برونی را در حال حاظر می توان مشکلات سیاسی ایران با جهان غرب و کاهش سهم ایران از بازار بالقوه توریسم اروپا و آمریکا و حتی خاور دور دانست. نمونه بارز و اخیر عوامل داخلی موثر در سلامت اقتصاد هتلداری، سهمیه بندی بنزین است.هر دو مورد بر ضریب اشتغال هتلها اثر منفی داشته اند. این بحث بسیار مهم ریشه دار و عمیق است. به طور خلاصه می توان اشاره کرد که هرچند هتل سازی و هتلداری یک فعالیت خصوصی هدف از طراحی هتل است
نابسامانی
نابسامانی در این بسترسازی به عوض رونق توریسم در ایران، به سود رقبای همسایه ما تمام می شود. درآمد حاصل از جهانگردی در کشورهایی که به این صنعت تسلط دارند و می دانند چگونه آنرا اداره کنند با درآمد نفتی ایران رقابت می کند،با این تفاوت که درآمد نفتی متمرکز است، اما درآمد توریستی بین مردم توزیع هدف از طراحی هتل می شود
جا، ظرفیت و درجه بندی هتل
مجهزترین هتلها قاعدتا” در مراکز شهرهای بزرگ ساخته می شوند، اما ساخت چنین مجتمعهایی در حاشیه شهرها نیز کاملا” متداول است. برای هتلهایی که تسهیلات برگزاری کنفرانس در آنها پیش بینی می شود،یا برای کسانی که از ازدحام مراکز شهری گریزان اند،حاشیه شهرها جای مناسب تری است.امکان یافتن زمین بزرگ تر و ارزان تر برای ساخت پارکینگ و باغ سازی در حاشیه شهرها به مراتب بیشتر از مراکز شهری است.
ظرفیت هتل به کشش بازار توریسم بستگی دارد، تعداد اتاق در یک هتل گاهی به چندین هزار می رسد، که در این صورت هتل خود مانند شهری است که به خدمات متعدد دیگری از جمله دسترسی و حمل و نقل سریع نیاز خواهد هدف از طراحی هتل داشت.
طراحی هتل
در طراحی هتل باید به طبقه بندی آن از نظر سطح و کیفیت سرویس دهی در ارتباط با قدرت خرید مهمانان بالقوه آن توجه شود.هتلها امروز از یک طبقه بندی ساده ۱ تا ۵ ستاره استفاده می کنند که ۱ ستاره ارزان ترین و ۵ ستاره گران ترین هتلها است. با تبدیل کاخهای قدیمی هتلهای لوکس تری هم برای ثروتمندان ساخته شده هدف از طراحی هتل است.
استخر سرپوشیده
در مجهزترین هتلها علاوه بر فضاهای خصوصی(اتاقها، سویتها)،استخر سرپوشیده با آب گرم و متناسب با فصل، سونا، جکوزی،سالنهای بدنسازی و ماساژ، رستورانهای مجهز و گاهی گردان در بالاترین طبقه و همکف، سالنهای کنفرانس و تله کنفرانس و اتاقهای ملاقات خصوصی، همچنین خدمات ارتباطی تلفن، تلویزیون، اینترنت، آلارم، مینی بار در اتاقها و سرویس چای و قهوهف و یخچال در نظر گرفته می شود.
سرو غذا در اتاق در تمام ۲۴ ساعت
سرو غذا در اتاق در تمام ۲۴ ساعت میسر است.هر چه سطح خدماتی و درجه هتل تنزل کند از این سرویس ها کاسته می شود. در مسافرخانه توالتها عمومی می شوند و اتاقهای عمومی تا تخت خوابه ساخته می شوند که مسافران الزاما” یکدیگر را نمی شناسند. مسافرخانه هایی در اطراف بازار تهران تابستانها روی پشت بام خود را با تخت خوابهای تک نفره پر می کنند و مسافر شب خواب که اصراری به خوابیدن در اتاق ندارد، از این تختها با قیمتی ارزان تر استفاده هدف از طراحی هتل می کند.
هدف از طراحی هتل
در فرودگاهها و روستاهای نزدیک فرودگاههای اروپاف برای مسافران ترانزیت که باید زمان طولانی میان دو پرواز یا دو قطار را بگذرانند، هتلهایی با خدمات محدودتر، به صورت ساعتی در اختیار مسافر قرار می دهند. خدمات عمومی برای این مسافران در سالن ترانزیت فرودگاه وجود دارد. در ژاپن که زمین کم و فضاها مینیاتور هستند، از دهه ۱۹۷۰ به این سو نوعی هتلهای کپسولی موسوم به یوتل (yotel) ساخته شده است که فقط کابین کوچکی برای خوابیدن است و به مسافرانی که از قطار باز می مانند اجاره داده هدف از طراحی هتل می شود.
هدف از طراحی هتل معماری آنها شبیه قوطی عطاریهای سابق در ایران است. فضاها به صورت تخت خوابهای سه طبقه ای سربازخانه ای ساخته می شوند و تنها پرده ای آنها را از فضای اطراف جدا می کند.
ساخت و اداره هتلهای مدرن
اما در ایران ساخت و اداره هتلهای مدرن از اوایل قرن حاظر متداول شد که گراند هتل در خیابان علاء الدوله (فردوسی کنونی) نمونه شناخته شده ای از آنهاست. زنجیره هتلهای بین المللی مانند هتل هیلتون (استقلال کنونی) و شراتون (هتل هما کنونی) از دهه ۱۳۴۰ به بعد در ایران ساخته شدند که دهه ۱۳۵۰ تا انقلاب اسلامی اوج رونق و فعالیت آنها بود، پس از انقلاب و با وجود کاهش توریسم بین المللی در ایران، ساخت هتلهای چند ستاره در تهران و شهرهای عمده گسترش یافت تا حدی که امروزه ظرفیت هتلها در شهرهای بزرگ بیش از حجم ایرانگردی است و هتلها با کمبود مسافر روبه رو هستند.
ساخت زنجیره هتلها
ساخت زنجیره هتلها همزمان با تربیت کادر هتلداری و خدماتی هتل صورت گرفت.تغییرات غیر ضروری در ساختار اجزای هتلها ـ از جمله تغییر توالت فرنگی به ایرانی و حذف پی سوآر(pissoir) ـ به کاهش کیفیت هتل از دید جهانگرد خارجی انجامید، این حرکت اکنون وارونه شده است.استفاده از جاذبه های طبیعی و مصنوعی در هتل سازی رواج دارد. سرمایه گذاران هوشمند با طرحهای ابتکاری جاذبه های طبیعی را مضاعف می کنند. ساخت هتل در آب، میان
یخها، در برف، در غارهای صخره ای( نمونه ترکیه) در سراسر جهان باب شده است. هتل برج العرب دوبی روی یک جزیره مصنوعی و به شکل بادبان قایق ساخته شده که یادآور فرهنگ این بخش از خلیج فارس هدف از طراحی هتل است.
طراحی داخلی هتل بوتیک
اگر از جمله افرادی هستید که دوست دارید هنگام مسافرت در جایی لوکس و راحت اقامت کنید، باید بدانید هتل های گران قیمت، مقصد رویایی شما هستند! می خواهیم دقیقا بدانیم که یک هتل کوچک و گران قیمت یا همان بوتیک هتل چیست؟ منابع زیادی به شما می گویند که این گونه هتل ها، کوچک اما دارای معماری خاص، شیک، گرم و راحت هدف از طراحی هتل هستند.
طراحی داخلی هتل ما می خواهیم بررسی کنیم که دقیقا هتل کوچک و گران قیمت یا همان بوتیک هتل چیست. این مکان ها در واقع یک هتل کوچک است که از ده تا صد اتاق تشکیل شده و معمولا در یک ساختمانی که تغییر کاربری یافته هدف از طراحی هتل قرار دارد.
طراحی داخلی هتل این بدان معنی است که شکل ساختمان نسبت به طراحی داخلی آن در مرحله دوم اهمیت قرار دارد. شکل ساختمان نقش جزئی دارد که به هویت کلی ساختمان افزوده می شود. این گونه اماکن فضایی گرم و دنج دارند که آن ها را از هتل های بزرگ، لوکس و حتی تجاری جدا می کند. بنابراین بدون توضیح بیشتر، اجازه دهید به پنج فاکتور در مورد طراحی هتل های کوچک و گران قیمت اشاره کنیم.
-
مکان قرارگیری طراحی داخلی هتل
اول و مهم تر از همه، مکانی که این نوع هتل قرار گرفته بیشترین اهمیت را دارد! این ویژگی کلیدی است که هتل های بوتیک را از دیگر زنجیره های بزرگ هتل جدا می کند. این گونه هتل ها غیرمعمول اما شیک هستند. آن ها معمولا در ساختمان های تغییرکاربری یافته ایجاد شده اند.
یک ساختمان قدیمی در یک منطقه تاریخی می تواند به یک هتل کوچک و گران قیمت (هتل بوتیک) تبدیل شود و پذیرای مسافران و میهمانان باشد. بسیاری از هتل های بوتیک در محله های مدرن و بازسازی شده که قدمت بسیاری داشته اما شیک هستند و قابلیت این را دارند که در آن ها هتلی راه اندازی شود، ساخته می شوند.
-
منحصر به فرد بودن طراحی داخلی هتل
یک هتل بوتیک دارای هویت بسیار متمایز است. کوچک بودن این هتل محیطی صمیمی فراهم می کند که برای بسیاری از میهمانان بسیار جذاب است. این منحصر به فرد بودن یک نام خاص تجاری لوکس به وجود می آورد که هیچ هتل زنجیره ای قادر به تقلید از آن نخواهد بود. همچنین این هتل ها استقلال و ماهیتی دارند که برای میهمانان بسیار شخصی و خاص هدف از طراحی هتل است.
البته این تنها ویژگی این هتل ها نیست که باعث می شود آن ها برای کسانی که در حال سفر هستند و به دنبال جایی می باشند که به اندازه خانه خود راحت و دلنشین باشد، جذاب هدف از طراحی هتل باشند.
هتل Sense Beach House مثال خوبی بر این مدعا است که به سادگی نمی تواند نادیده گرفته شود. این هتل بوتیک زیبا، دارای اتاق های راحت است و همچنین استخری در پشت بام برای ارائه به میهمانان دارد. از همه مهم تر این که، این هتل زیبا در مکانی آرام از ساحل اقیانوس درایو هدف از طراحی هتل قرار دارد.
-
توصیف ویژگی های طراحی داخلی هتل
هر هتل بوتیک یک نوع طراحی منحصر به فرد و خاص دارد مگر این که به شکل زنجیره ای باشد که این هم بسیار نادر است. بنابراین تم ها و طراحی هر یک از این اماکن منحصر به فرد است. هر اتاق دارای یک طراحی متمایز است که متفاوت از دیگری می باشد. تم کلی در این هتل ها عجیب و غریب و غیرمعمول است هدف از طراحی هتل
گاهی اوقات طراحی با استفاده از عناصر تاریخی همراه با جنبه های معاصر ایجاد می گردد. در بعضی موارد شبیه کلبه ای در جنگل و به گونه ای خودمانی هدف از طراحی هتل است.
اگر به دنبال سرگرمی و همچنین تم های عجیب و متفاوت هستید توجه داشته باشید که حتی طراحی داخلی این هتل ها نیز می تواند کمی سرگرم کننده باشد. این عجیب و غیرمعمول بودن، طراحی این گونه هتل ها را بسیار منحصر به فرد و شیک جلوه هدف از طراحی هتل می دهد.
-
استفاده از المان های بومی
در طراحی هتل بوتیک معمولا تلاش بر این است که حس و حال محیط اطراف را در آن دخالت بدهند. میراث فرهنگی و فرهنگ هر منطقه جنبه های اساسی و مهمی هستند که بر طراحی یک هتل بوتیک تأثیر می گذارند. این را می توان از طریق ساختن پنجره های بزرگ در ایوان هتل ایجاد کرد که دورنمایی از محیط اطراف را داشته باشد یا همچنین می توان در طراحی داخلی و نمای بیرونی هتل از مشخصات و نمادهای آن منطقه استفاده هدف از طراحی هتل کرد.
بدون شک هتل Alma del Pacifico یکی از زیباترین هتل های رو به ساحلی است، که می توان در آن اقامت داشت. از مجاورت آن با ساحل گرفته تا دنج و خلوت بودن ساختمان و طیف گسترده ای از گیاهان رنگارنگ و گل های زیبایی که مسیر پیاده رو را پوشانده است همه جزء ویژگی هایی است که این هتل را منحصر به فرد کرده هدف از طراحی هتل است.
-
ارائه خدمات، غذا و نوشیدنی
یک هتل بوتیک خدمات ویژه ای را ارائه می دهد که هر میهمان حسی خاص در آن تجربه کند. کارکنان هتل با شما همانند خانواده های سلطنتی رفتار می کنند و همه چیز از جمله لوازم سفارشی شستشو و حتی انواع بالشت ها را ارائه می دهند. غذا و نوشیدنی ها عالی می باشند و همانند بقیه طرح های هتل، محلی هستند. اکثر هتل های بوتیک، کافه ها و رستوران های تخصصی دارند که غذاهای محلی ارائه می دهند.
استراتژی:
برای نیل به اهداف کلی، مسیر و نقشه کلی تحقق اهداف که همان استراتژی های شرکت می باشند به شرح موارد ده گانه زیر تعیین و ملاک عمل قرار می گیرند.
۱. استراتژی رسوخ در بازار
۲. استراتژی توسعه بازار
۳. استراتژی توسعه محصول
۴. استراتژی ارتقا منابع انسانی
۵. استراتژی استقرار استانداردها
۶. استراتژی ارتقا تکنولوژی
۷. استراتژی توسعه سیستم های مدیریت هتل
۸. استراتژی کاهش
۹. استراتژی تنوع همگون
۱۰. استراتژی مشارکت